Värderingar
Våra tankar om och insatser för en bättre framtid
Så hjälper vi kunderna att göra hållbara val Livsmedelsproduktionen står för 25 procent av det globala klimatavtrycket. Som branschledare har vi inte bara ett samhällsansvar att ligga i framkant, vi måste sätta agendan. Du och dina kollegor hjälper våra kunder att fatta mer hälsosamma beslut, som att minska sin köttkonsumtion, välja miljömärkta produkter eller hitta livsmedel utan tillsatt socker.

Sedan 2020 är ICA klimatneutrala och strävar efter att fortsätta att hitta nya lösningar som bidrar till en klimatpositiv framtid.

Vårt löfte för en ljusare morgondag

50%

mindre matsvinn i lager och butik 2025

100%

återvunna eller förnybara förpackningar för våra egna produkter 2030

50%

lägre klimatavtryck från kundernas köp av livsmedel 2030

0

Netto noll klimatavtryck i vår egen verksamhet 2030

100%

fossilfria vägtransporter inom Sverige 2030
img1 (på 1)
ICA:s lokala samhällsansvar

Vi vill erbjuda kvalitativa produkter som tillverkats runt hörnet och möjliggör för lokala aktörer att växa och utvecklas. Därför samarbetar vi med bönder och leverantörer som finns nära butikerna. Vi kan därmed erbjuda över 80 % svenska mejeriprodukter och 90 % charkprodukter. ​​​​​

Genom våra Minutkliniker gör vi det också enklare för våra kunder att besöka en vårdcentral – samtidigt som vi avlastar traditionella vårdenheter. Hit kan kunderna gå i samband med att de besöker Apotek Hjärtat eller Maxi ICA Stormarknad.

Hjärtefrågor och samarbeten

img1 (på 1)

Cancerfonden

Vi är ambassadörer och samarbetspartner till Rosa Bandet. Varje år deltar vi i kampanjen för att samla in pengar till att stärka cancerforskningen.
img1 (på 1)

Röda Korset

Vi bidrar löpande till Röda korsets viktiga verksamhet. Bland annat underlättar vi för kunder att donera sina pantpengar till Röda Korset.
img1 (på 1)

Fotbollsförbundet

Genom projektet “Alla är olika – olika är bra” stöttar ICA och Sveriges 1 300 ICA-handlare föreningar som jobbar för en positiv och inkluderande fotbollsmiljö.

Lokala idrottsföreningar

Vi vill vara delaktiga i att skapa ett aktivt föreningsliv där våra butiker finns. Därför stöttar våra ICA-handlare över 2 000 lokala idrottsföreningar.

Allas rätt till arbete

ICA stödjer alla individers potential och erbjuder jobb till unga och de som kämpar på arbetsmarknaden. 70-80 % av ICA-butikerna har medarbetare med funktionsvariation.

Lär känna ICA ännu bättre