img1 (på 1)

Jobba i butik

Vill du göra skillnad i människors vardag?

Butiksmedarbetare med hjärta och engagemang


Vet du vad riktigt bra service innebär? Gillar du att hjälpa till och göra människors liv lite enklare? Då skulle du passa bra i en ICA-butik! En butiksmedarbetare hos oss kännetecknas av nyfikenhet, energi och stort engagemang i kunden. Bakom kassan, i delidisken och på golvet – vi som jobbar i butikerna är ICAs ansikte utåt. Vi tar oss an kundens små och stora frågeställningar med ett leende och ger oss inte förrän vi har hittat en lösning på varje klurigt problem.

​​​​​​​Varje år inleder tusentals butiksmedarbetare sina karriärer på de många ICA-butikerna runt om i landet. För en del är det också starten på en spännande framtid inom ICA. Här kan du jobba med många olika saker, i små och stora butiker och med förstklassigt kundbemötande. Alla butiker drivs som enskilda företag av entreprenöriella och engagerade handlare. Det innebär att du som medarbetare får möjlighet att jobba med några av Sveriges bästa entreprenörer.

Jobba på Maxi ICA Stormarknad

Du kan ha många olika jobb som butiksmedarbetare på våra Maxi-butiker. Förutom ett brett sortiment inom livsmedel finns också ett stort utbud av det vi kallar specialvaror, vilket egentligen är allt som inte är livsmedel. På Maxi Special, avdelningen för butikens specialvaror, hittar kunden allt från stekpannor och kastruller till kläder och leksaker.

När du jobbar på ICA Maxi kan dina arbetstider variera. En Maxi-butik öppnar tidigt, stänger sent och ligger ofta i utkanten av tätorten på en plats som är lättillgänglig för kunderna. Trots sin storlek ska ICA Maxi vara en butik där det går enkelt och snabbt att handla. Som butiksmedarbetare har du ett uppdrag att se till att det blir verklighet.

Vill du jobba på ICA Maxi? Sortimentet inom livsmedel drivs av butikerna själva, medan sortimentet inom specialvaror är en “butik i en butik” och sköts centralt av ICA. Om du är intresserad av att jobba med specialsortimentet hittar du aktuella jobb under vår samlade sida med lediga jobb. För alla andra roller vänder du dig direkt till din lokala butik.
img1 (på 1)
img1 (på 1)

Jobba på ICA Kvantum

När du jobbar på ICA Kvantum ansvarar du för servicen på ortens ledande matbutik. Kvantum-butikerna har en hög andel färskvaror, lokalt sortiment och stort utbud av allergianpassade, hälsoriktiga och ekologiska alternativ. Här hittar kunder både delikatesser och prisvärd vardagsmat. Genom att samla allt under ett tak och erbjuda riktigt bra priser förenklar Kvantum-butikerna kundernas vardag.

​​​​​​​På ICA Kvantum kan du jobba i många olika roller, och butikerna har generösa öppettider. Oftast ligger Kvantum-butikerna centralt eller på en plats som är lätt att ta sig till med bilen.

Jobba på ICA Supermarket

Som butiksmedarbetare på ICA Supermarket jobbar du i en butik där många kunder gör merparten av vardagens mat- och dagligvaruinköp. Butikerna finns i centrum, på torget, på hörnet, längs vägen eller på landet. Det betyder att du som jobbar i butiken finns där kunderna bor och arbetar och det personliga bemötandet är extra viktigt. Här hittar kunden alltid ett brett utbud med smaker från lokala leverantörer, oavsett om det handlar om att veckohandla, slå på stort eller fixa kvällens middag.

​​​​​​​Vardag eller fest – med ett spännande sortiment och smarta lösningar gör Supermarket-butikerna kundernas dagar lite enklare och lite godare.
img1 (på 1)
studentbutik

Jobba på ICA Nära

ICA Nära är den personliga matbutiken som erbjuder sina kunder att handla enkelt och prisvärt – varje dag. Ungefär hälften av alla våra butiker är en ICA Nära. Gemensamt för Nära-butikerna är fokuset på att erbjuda rätt sortiment, goda färskvaror och ge kunderna bra service. När du jobbar på ICA Nära kommer du ännu närmre kunden då butikerna oftast ligger runt hörnet där kunden bor. Många ICA Nära-butiker fungerar också som ombud för Apotek, Systembolag och ATG.

På ICA Nära har den lokala handlaren en personlig relation med kunderna och har därför en unik möjlighet att anpassa utbudet efter de önskemål som finns. Handlarna är också nära i sortimentet då de köper in lokala produkter från bönder och fabrikörer i sitt närområde.

​​​​​​​Att jobba på ICA Nära är omväxlande och lärande. Du arbetar i ett mindre arbetslag där det är viktigt att du som medarbetare är redo att göra det som behövs, när det behövs – allt för att leverera högsta service till lojala kunder.

Sommarjobb och extrajobb i ICA-butik

Vill du sommarjobba eller jobba extra i en ICA-butik? Just nu bygger vi framtidens retailföretag och butikerna är en stor del av den spännande förändringen. Här finns många möjligheter att prova på olika roller och lära sig helt nya saker. Att ha erfarenhet från en ICA-butik är ett stort plus oavsett vilken roll hos oss du är intresserad av i framtiden. Kanske drömmer du om att bli en ICA-handlare? Då är ett extrajobb eller sommarjobb i butik rätt väg in. Sättet att söka sommarjobb och extrajobb skiljer sig åt beroende på vilken butik du vill jobba i. Kontakta den lokala butiken så berättar de hur du gör för att söka sommarjobb där.
studentbutik

Söka jobb i ICA-butik – steg för steg

Steg 1

Se om ICA passar dig

ICAs värderingar är engagemang, entreprenörskap och enkelhet. Känns det som att det stämmer med hur du är som person?
Steg 2

Hitta din butik

Bestäm dig för vilken ICA-butik du vill jobba i. Tänk på att du ska kunna ta dig enkelt till och från jobbet, och att du har möjlighet att arbeta under butikens aktuella öppettider.
Steg 3

Kontakta butiken

Alla ICA-butiker är enskilda företag. Därför behöver du prata med den som ansvarar för rekrytering i den aktuella butiken för att få veta hur just de vill ta emot din ansökan.
Steg 4

Lämna in din ansökan

Sätt ihop en ansökan enligt butikens önskemål. Fundera över hur flexibel du kan vara, om du har särskilda önskemål om arbetsuppgifter och varför du skulle passa på ICA.