img1 (på 1)

IT, tech och analytics

Är utmaning + dig = lösning?
Uppfinn framtidens retail med oss

Var med och bygg något helt nytt

Vi ska göra något ingen gjort förut. Tillsammans med branschens mest innovativa medarbetare ska vi göra ICA till framtidens smartaste retailföretag och foodtech-aktör. För att lyckas driver vi en väldigt offensiv digitaliseringresa där vi genom avancerad teknikutveckling förbättrar funktioner som får direkt effekt för både butiker och konsumenter.

Genom att kombinera det stora företagets stabilitet, resurser och kundbas med snabbheten från startup-världen driver vi kraftfulla utvecklingsprojekt som utmanar branschen. Tempot i våra innovationer får vi i hubben ICA X, och tillsammans uppfinner vi förbättringar som matappen ICA Pronto, personaliserade kunderbjudanden och digital kvittohantering – genomtänkta lösningar som gör skillnad för våra kunder.


Inom IT, tech och analytics jobbar du sida vid sida med 1 000 andra specialister som kan förvandla stora mängder data till värdeskapande actions, bygga AI-modeller som får allt att kännas enkelt och utveckla lösningarna ingen tidigare tänkt på. Alla med en gemensam drivkraft: att revolutionera vardagen för miljontals svenskar.

img1 (på 1)
img1 (på 1)
En vardag med kreativitet, innovation och lärande

Som medarbetare inom IT, tech och analytics är det du och dina kollegor som bygger den datadrivna kultur som formar framtidens ICA. Varje dag fokuserar vi på att lösa gemensamma problemställningar och kompletterar varandra med den kunskap som krävs för att nå målet. Drivkraften att ständigt lära nytt och utvecklas är central inom IT, tech och analytics. Här har du stora möjligheter att fördjupa och specialisera dig inom det område du är mest nyfiken på.

​​​​​​​Hos oss kommer de bästa initiativen från medarbetarna själva, som har ett stort ansvar att driva och genomföra sina idéer. För att ligga i framkant behöver vi hålla en hög nivå – men vi gör det tillsammans. Vi värnar om ett tillåtande klimat där vi lär oss något av varje misstag, och där delad kunskap är vägen framåt.

Lyssna på ICA-podden

Vi ska göra något ingen gjort förut. Tillsammans med branschens mest innovativa medarbetare ska vi göra ICA till framtidens smartaste retailföretag och foodtech-aktör.
gå med i talanggruppen

Vanliga roller hos oss

Hos oss kan du jobba med allt från Dev Ops och app-utveckling till analys och personifiering av data. AI, machine learning, automation och robotar – på ICA har du möjligheten att utforskar allt inom tech. Några av våra vanligaste roller är apputvecklare, webbutvecklare, Data Engineer, Data Scientist, Data Analyst och Tech Lead

Livet på ICA

Här kan du läsa mer om hur vardagen ser ut hos oss och vad vi arbetar med just nu.