img1

Sortiment och inköp 

Kan dina idéer förändra
för andra? Forma en ny vardag med oss

Tillsammans skapar vi bättre alternativ för framtiden

Som medarbetare inom sortiment och inköp är du med och driver de stora framtidsfrågorna i branschen. 2050 står livsmedel för 25% av klimatavtrycket. Genom att göra det ännu enklare att handla ekologiskt, lokalproducerat och hälsosamt ska vi hjälpa Sveriges befolkning att äta och leva bättre. Som en del i vårt team är ditt uppdrag att skapa strategier och utveckla sortiment som förändrar beteenden, och främjar en livsstil som är snällare mot oss själva och mot vår värld. Dessutom ska vi ha riktigt bra varor som passar allas plånbok. Vi ska erbjuda det mest attraktiva, effektiva och anpassade sortimentet till marknadens lägsta priser. Det gör vi bland annat genom våra egna märkesvaror.

​​​​​​​Här arbetar du mot höga mål – att vara branschledande ställer krav på ständig förändring, utveckling och nytänk. Genom att driva rätt affärer och förutse trender på marknaden ligger vi steget före. Tillsammans har vi ett ansvar att skapa förutsättningar för en bättre morgondag för våra kunder.
img1
img1

Gillar du utmaningar, tempo och utveckling?

Här bygger du affären genom att skapa starka relationer och föra konstruktiva dialoger med  leverantörer, handlare och kollegor. ICAs organisation är stor och komplex, och vi som jobbar här drivs av utmaningen i att göra det komplicerade enkelt. Det går fort och händer mycket, men det finns alltid en erfaren kollega nära till hands. Att dela kunskaper och insikter i teamet är en viktig del av din utveckling hos oss. Vi tror också på ett coachande ledarskap som ger dig utrymme att växa i vår stora organisation och ta del av alla möjligheter att lära nytt.​​​​​​​

Driv affärer som påverkar många

Vill du hitta dina egna varor i kompisens kylskåp? Hos oss får dina beslut konkreta konsekvenser som påverkar människors vardag till det bättre. Tillsammans med våra många specialister på sortiment och inköp får du rätt förutsättningar att driva och delta i positiva projekt.
img1

Vanliga roller hos oss

Inom sortiment och inköp är vi många olika personer som tillsammans bygger affären. Hos oss kan du jobba med allt från att driva innovation och produktutveckling till att analysera trender, förhandla priser och köpa in livsmedel, non-food eller apoteksvaror. Några av våra vanligaste roller är inköpschef, kategorichef, kategoriansvarig, inköpskoordinator och produktchef.

Möt några medarbetare

daniel-breeze-inkopare

Daniel Breeze
Inköpare för ICAs egna märkesvaror

Micael Dahlén möter Daniel Breeze som är inköpare för ICAs egna märkesvaror. Daniel är civilingenjören från KTH som via logistiken hittade till ICA och inköp. Inga frågor om djurmat eller toalettpapper är för svåra för Daniel och han låter gärna den som vill uppleva ’hans’ produkter. Förutom att vara ambitiös och driven tycker Daniel precis som Micael att det är viktigt att ha kul på jobbet!
img1
img1
img1
img1

Livet på ICA

Här kan du läsa mer om hur vardagen ser ut hos oss och vad teamet jobbar med just nu.